Jurgen Bootsveld

20140617 pasfoto JurgenNaam: Jurgen Bootsveld
Studierichting: Levensmiddelentechnologie
Afstudeerjaar: 1996
Bedrijf: Berghoeve Brouwerij en FoodFarmaprima

 

 

1994 voorzitter van de ontgroeningscommissie van studentenvereniging Reholitas.

1994-1995 lid van fusiecommissie RDnA die de fusie voorbereidde van de drie studentenverenigingen Reholitas, Demeter en Abundia.

1995 laatste voorzitter van studentenvereniging Reholitas.

In 2010 heb ik samen met mijn vrouw Geralda, die ook levensmiddelentechnoloog is, een ambachtelijke brouwerij opgericht op een voormalige boerderij in Den Ham (ov) die al eigendom was omdat dit het ouderlijk huis was van Geralda. In 5 jaar tijd hebben we de brouwerij weten uit te bouwen tot een onafhankelijke brouwerij die in heel Nederland zijn bieren afzet. Naast de brouwerij ben ik zelfstandig professional en richt ik mij op interimwerk in de levensmiddelenindustrie.

Door deze combinatie zijn wij in staat gebleken om gestaag Berghoeve Brouwerij uit te laten groeien tot een sterk merk. Berghoeve produceert authentieke uitgesproken bieren waar een mooi verhaal achter zit. Denk bijvoorbeeld aan houtgelagerdebieren of bieren die gehopt zijn na het gistingsproces ("dryhopping"). De bieren zitten daarmee in de nichemarkt. Qua volume is Berghoeve daarmee niet de hardst groeiende brouwerij, maar de groei is wel zeer bestendig.

Op internationale websites scoren onze belangrijkste bieren een 9 of hoger en daarmee zijn we op de goede weg voor een groei in lijn met wat we al jaren doen: 30-40% volume groei per jaar en sinds 2014 structureel winstgevend.


Naar boven