Wim Terpstra

Naam: Wim Terpstra
Studierichting: Landbouw
Afstudeerjaar: 1996
Bedrijf: Technea Duurzaam BV

 

 

 

 

 

Bijzondere prestaties

Wim is begonnen in de directe verkoop van stofzuigers. Een ontzettend leerzame tijd. Maar ook niet meer dan dat. In 2001 samen met twee vrienden het huidige bedrijf opgericht. Duurzame energiebesparende producten leveren aan de installateurs. Toen alleen in Fryslân; nu door de gehele Benelux. Goede jaren gekend en minder goede. De belangrijkste les was nooit meer afhankelijk te worden van overheidsregelingen. In de afgelopen jaren het bedrijf uitgebouwd tot een mooi groeiend bedrijf met groeicijfers van minimaal 50%.

De webshop www.energiebespaarshop.nl heeft Europees gezien het meest brede assortiment energiebesparende artikelen. De eigen lijn Go Green blijkt een schot in de roos te zijn voor iedereen die iets in zijn woonomgeving wil besparen. In 2009 blijkt er afhankelijkheid te zijn van de nieuwbouwmarkt en aangezien de recessie de nieuwbouwmarkt niet spaart moet er opgetreden worden.

In 2010 is er een concept ontwikkeld waarbij Technea een totaaloplossing biedt om zowel particulieren als MKB positieve energie te laten opwekken, wat betekent dat er kostenneutraal meer energie opgewekt wordt dan gebruikt. Technea richt zich hierbij hoofdzakelijk op de bestaande bouw. Een mooie aanvulling hierbij is het Experience Center. In dit Center kan iedereen duurzame energie echt ervaren. Dus zien en beleven. Het nieuwe concept wordt naast de bestaande groothandel en importeursfunctie uitgerold. De verwachtingen hierover zijn hooggespannen. Ook u bent van harte welkom!

Verdiensten:

  • 1996-2000 Directe verkoop stofzuigers
  • 2001 Oprichting Technea
  • 2003 Omzet van 12,5 miljoen euro, verkoop van 30.000 zonnepanelen (15% NL-markt)
  • 2004 Afschaffing subsidies door CDA, VVD, LPF, omzet daalt naar 100.000 euro.
  • 2005-2009 Bedrijf groeit in de duurzame energie(-besparing), zonder subsidies naar 20 werknemers en 5 miljoen omzet.
  • 2006 Oprichting www.energiebespaarshop.nl
  • 2008 Eigen merk Go Green met 90 verschillende energiebesparende producten uitgerold.
  • 2010 Technea heroriënteert zich en gaat verder als het enige bedrijf wat een totaaloplossing heeft om iedereen in de bebouwde omgeving positieve energie te laten opwekken. Technea heeft haar eigen inpandige Experience Center, waar iedereen duurzame energie kan beleven.
Naar boven