Douwe Faber

Naam: Douwe Faber
Studierichting: Agrarische bedrijfskunde
Afstudeerjaar: 1998
Bedrijf: E kwadraat advies

 

 

 

 

 

Bijzondere prestaties

Douwe Faber (1976) studeerde af in de richting agrarische bedrijfskunde. Tijdens zijn studie heeft hij veel gedaan aan netwerken en met name de agro sector in de gaten gehouden. Na een aantal jaren werkzaam te zijn in loondienst is hij daarom in 2003 begonnen met zijn eigen bedrijf E kwadraat advies.

E kwadraat advies geeft voornamelijk advies met betrekking tot innovatieve en duurzame projecten. Werkveld is met name de agro sector, mkb en overheden. Als afstudeerproject heeft Douwe onderzoek gedaan naar de samenwerking in de “saladeketen”. Hier plukt hij zelf nog steeds de vruchten van. Terugkijkend op zjin studietijd geeft Douwe aan dat het echte leren pas begint wanneer de studie is afgrond.

Met medewerking van zijn team van 20 hbo/wo geschoolde werknemers is het bedrijf van Douwe Faber uitgegroeid van starten bedrijf in Berlikum tot architect van de duurzame keten met 3 vestigingen in Nederland: in Leeuwarden, Arnhem en Groningen. Op dit moment is Douwe Faber genomineerd tot Entrepreneur of the Year 2009. Dit is de meest prestigieuze ondernemersprijs van de wereld die in zo’n 40 landen wordt uitgereikt.

Verdiensten:

 • 1998 Werkzaam bij AVM Accountants
 • 1999 Werkzaam bij Training & Consultancy
  Hier is Douwe begonnen als adviseur/commercieel manager en vervolgens steeds meer doorgegroeid naar projectmanagement
 • 2003 Start eigen bedrijf E-Kwadraat
  E kwadraat advies is een bedrijf dat projecten initieert, ontwikkelt en begeleidt op het gebied van duurzame energie. Wij noemen onszelf de architect van de duurzame
  keten. Waarom? Net als een architect werken wij vanuit een visie en ‘bouwen’ we aan de toekomst.
 • 2008 5 jarig bestaan E Kwadraat advies en betrekking nieuw pand in de mooie dorpsstad Leeuwarden
 • 2009 Genomineerd voor de titel Entrepreneur of the Year 2009 (ten tijde van schrijven is Douwe Faber 1 van de 4 genomineerden uit een selectie van 100)
Naar boven