06th februari 2016


logo2Een tijdje geleden alweer, maar voor de vakantie vond het barkrukkenforum plaats. Bij een barkrukkenforum komt iemand uit het werkveld langs om een lezing te geven over zijn succes en zijn carrière. Zo krijgen studenten de kans om mensen uit het werkveld te leren kennen.

Het barkrukkenforum was geregeld in samenwerking met studentenvereniging Osiris in het Grand Café Van Hall. Jurgen Bootsveld van Berghoeve Brouwerij kwam langs om te praten over zijn succesvolle bierbrouwerij.

Lees meer...
05th februari 2016


"Gourmetschotels, de nieuwe afvalput van de vleesindustrie?"

De gourmetschotels vullen de reclamefolders weer in ruime mate. Voor zo’n €9 per kilo! Dat moet wel topkwaliteit zijn. Helaas moet ik de luie december feestganger uit een hele boze droom helpen. Het is op z’n zachtst gezegd eetbare meuk dat na de nodige technologische inspanningen voor weinig geld op tafel geserveerd wordt. Vergeet u de saus bij de gourmetpan niet. Die geven nog een beetje smaak aan de vleesjes die soppend uit het pak komen. Dat de voedselveiligheid niet in het geding is, vormt zo’n beetje het enige positieve element van deze gourmetschotels.

Lees meer...
04th februari 2016


Logo vhlTijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 4 januari in Leeuwarden en in Velp is met trots het nieuwe logo van Hogeschool Van Hall Larenstein gepresenteerd. Een nieuw logo, met veel vertrouwde elementen. De hogeschool kiest er voor om haar naam weer voluit in het logo te schrijven. “In het Noorden kent iedereen ons als Van Hall en in het zuiden als Larenstein, dat hebben we weer terug gebracht in ons logo” aldus Peter van Dongen, voorzitter College van Bestuur.

 

Lees meer...
29th december 2015

“Het jaarplan 2015 van de NVWA beloofde veel beterschap”

Bij het verschijnen van het jaarplan 2015 van de NVWA in februari 2015 waren bij mij de verwachtingen hoog die ik van harte heb ondersteund. Nu het jaar 2015 bijna om is heb ik het eens nagelezen en de inhoud tegen het licht gehouden. Het is helaas een lijvig plan gebleken dat bol staat van bombastische retoriek en ambtelijke zelfbevredigingspropaganda. Het meest opvallende van dit plan is dat vrijwel niets specifiek is. In mijn jonge jaren heb ik geleerd als iemand een doelstelling, voornemen of actie weergeeft in een rapport dat deze moet voldoen aan de SMART principes:
Lees meer...
10th december 2015


27a8e6a8-aebf-4025-93b9-675ba96f3671De kwaliteit van onze bodem holt achteruit en bedreigt de toekomst van de Nederlandse landbouw, de levensader van onze economie. Toch gebeurt er nog te weinig om de bodem- en daarmee ook de waterkwaliteit te verbeteren. Daarom is vorige week het project 'Van Kennis naar Kunde' van start gegaan.

Binnen dit project, dat wordt geleid door Hogeschool Van Hall Larenstein (VHL), wordt gewerkt aan het grootschalig bevorderen van bodem- en waterkwaliteit.

Lees meer...
07th december 2015


logo2Op de carrièredag van woensdag 24 febrauri 2016 zal net als in 2015 worden afgesloten met de verkiezing van enkele alumni van het jaar. Hiervoor willen we graag uw hulp voor vragen.

 

Lees meer...
07th december 2015

logo2Op dit moment is Aristaeus, in samenwerking met enkele medewerkers van Van Hall Larenstein en enkele studenten/studieverenigingen, volop bezig met de organisatie van de carrièredag 2016. Door de nieuwe afspraken met Van Hall Larenstein heeft Aristaeus hier een meer leidende rol ingekregen. Om die reden zal de dag anders worden ingevuld dan voorgaande jaren.

Lees meer...
04th december 2015

logo2Zoals bekend is wordt er al enige tijd gesproken over een andere invulling van de samenwerking tussen Van Hall Larenstein, de alumniverenigingen Aristaeus en VVA Velp. Voor 2015 en 2016 is deze samenwerking ingevuld met het gezamenlijk organiseren van enkele activiteiten.

Lees meer...
03rd december 2015
logo2Op donderdag 17 december om 17.00 in het Grand Café Van Hall Larenstein neemt Jurgen Bootsveld iedereen mee in zijn verhaal over zijn studie tot nu, uiteraard onder genot van een hapje en een drankje.
Lees meer...
02nd december 2015
 

“Mucusol, het tovermiddel voor verrotte vis”

Afgelopen donderdag 19 november 2015 besteedde Omroep Gelderland aandacht aan het gebruik van het vis ontslijmingsmiddel Mucosol dat feitelijk als illegaal ontsmettingsmiddel gebruikt wordt in de visverwerkende industrie omdat het actief waterstof peroxide (H2O) bevat. De NVWA heeft zich op een grandioze manier in de luren laten leggen door de plechtige woorden van de producent van dit middel te geloven dat het niet desinfecteert en derhalve als technisch hulpmiddel gezien kan worden. Whoehoehaha!

Lees meer...
Naar boven