17th augustus 2020

De nieuwe website ism VVA Larenstein is beschikbaar via https://www.vva-aristaeus.nl/welkom

De website bevat naast info ook leden, de community, de agenda, vacatures etc. Ook is ons verenigingsblad hier te lezen.

24th mei 2020

Beste leden;

In deze tijden van crisis is een ALV niet gepland maar een bijpraatsessie met het VVA Aristaeus i.o bestuur op 28 mei.

____________________________________________________________________________________________________

 

Wil je de online bijpraatsessie bijwonen? Meld je dan uiterlijk 25 mei a.s. aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via een reply op deze mail.

Heb je de nieuwsbrief niet ontvangen of heb je een andere vraag? Laat het ons dan ook weten!

We hopen je in ieder geval de 28ste graag te zien en te spreken! 

Hartelijke groet,

namens het hele team,

Patricia de Vries

Algemeen manager

  

Alumnivereniging VVA Aristaeus van Hogeschool Van Hall Larenstein i.o.

Locatie Velp | Larensteinselaan 26a, 6882 CT  Velp

Locatie Leeuwarden| Agora 1, 8934 CJ  Leeuwarden

T +31 (0)6-11 74 08 18

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alumnivereniging VVA Aristaeus van Hogeschool Van Hall Larenstein i.o.

 

16th februari 2020

 

Organisatie door VVA Larenstein onze fusiepartner

Donderdag 19 maart a.s. van 13.00 uur  tot 17.00 uur  hebben we een excursie naar het Griftpark in Utrecht georganiseerd.

“van Gifpark naar Griftpark”

Frank van Deelen, oud Larensteiner,  neemt ons mee.

Allereerst krijgen we een korte bezichtiging van het stadskantoor Utrecht, waarbij je (bij mooi weer) de Arena kan zien liggen.

Dan krijgen we een rondleiding en toelichting op het Griftpark, bij mooi weer gaan we nog door naar de zuivering.

Bijzonder leuk en interessant.

Er zijn geen kosten aan deze excursie verbonden.

Als u mee wilt, wilt u zich dan opgeven via:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vervolgens krijgt u dan het volledige programma.

31st december 2019

Beste leden,

Bij deze wordt u uitgenodigd om deel te nemen aan een “uitje”.

Deze uitnodiging wordt naar de leden uit Velp en Leeuwarden gestuurd.

(Dit i.v.m. de fusie)

We gaan naar het openluchtmuseum (Arnhem) voor een culinaire tijdreis (lunch)

Een bijzondere lunch met smaken door de eeuwen heen.

U kunt op de website van het openluchtmuseum  het arrangement  bekijken.

Website openluchtmuseum: https://openluchtmuseum.nl/

We gaan op 18 januari 2020, deze uitnodiging is voor alle leden, niet leden mogen uiteraard mee, maar betalen wel.

Het minimale aantal deelnemers is 15 en het maximale aantal deelnemers is 100, dus vol is vol.

De culinaire tijdreis is voor kosten van de VVA, het toegangskaartje voor het openluchtmuseum betaalt u zelf.(museumjaarkaarthouders gratis)

U kunt de hele dag in het openluchtmuseum verblijven,

openingstijden 10.00 uur tot 18.00 uur

Bij deelname van meer dan 20 personen is de toegang €16.00, bij minder deelnemers €19.50 pp

Na opgave ontvangt u verdere informatie.

U kunt zich opgeven per mail naar:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hartelijke groeten,

VVA bureau Velp

24th november 2019

 

Afgelopen zaterdag 23 november is de contributiefactuur aan u verzonden. Indien u nog openstaande bedragen had zijn deze onderaan de brief opegeteld bij de contributie van 2019.

Uw betaling van deze en eventuele eerdere contributie graag binnen vier weken na dagtekening – overmaken op NL81 RABO 0139 0516 86 t.a.v. ‘Ver. Van Afgestudeerden van Hall’.

Zou u zo vriendelijk willen zijn bij uw betaling uw (voor)naam en woonplaats en factuurnummer te vermelden. Dit voorkomt misverstanden en vereenvoudigd de verwerking van uw betaling.

Heeft u vragen over de te betalen contributie, klopt de adressering of andere gegevens niet (meer) neem dan contact door te replyen of stuur een mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Michel Tol

09th november 2019

 

Op de ALV van afgelopen 4 november te Staphorst werd, met 42 stemmen voor en 1 tegen, de splitsing geformaliseerd van VAB en Aristaeus. 

Op dit moment zijn alle leden nu formeel lid van VAB en Aristaeus. De komende tijd zult u een brief ontvangen waarin u aan kunt geven van welke vereniging u in de toekomst lid wilt worden.

 

Bestuur Aristaeus

23rd oktober 2019

Verslag Aristaeus dag 4 oktober 2019

logo de heus

Om 12.00 op de 4de van oktober werd het gezelschap ontvangen in restaurant ZiZo te Meppel, waar werd aangevangen met een kop koffie. Toen iedereen was binnen komen druppelen, kon het lunchbuffet worden aangesneden. Met een groep van ruim 10 gegadigden, was de excursie dag officieel geopend. Met een gevulde en tevreden maag reden we richting het veevoederbedrijf De Heus in Meppel waar ons een uitgebreide rondleiding stond te wachten.

 

 

Rondleider heus

 

Het bedrijf is gespecialiseerd in het produceren van vleespluimveevoer. De nogal verbaasde excursieleider Alwin Koops die gerekend had op een clu

b leergierige studenten, ontving ons hartelijk in het kantoorgebouw gelegen naast de productiehallen. Na een uitgebreide toelichting te hebben gekregen op de specifieke productieprocessen en organisatiestructuur mochten we zelf een kijkje nemen in de praktijk. Hierbij begonnen we op de zesde verdieping waar we naar vervoerd werden middels een industrieele bedrijfslift.

 

 

Toen alle ruimtes waren bezocht en prikkelende vragen beantwoord, keerden we terug richting het restaurant. Hier stond de gebiedscoördinator van Zuid West Drenthe, de heer Jan van Goor, alweer bijna klaar voor het verzorgen van een lezing over zijn professie.

de molenZeefplaat molen

Jan van GoorGebiedscoöperatie speelt een spin in het web om diverse lokale initiatieven van de grond te krijgen door bij elkaar te brengen van bedrijfsleven(lokale economie), onderwijs en overheden. De overheid is nadrukkelijk geen trekker van de kar maar vnl. faciliterend. Zo zijn er initiatieven voor energievoorziening, veldbonenmeel teelt en verwerking voor eiwit verrijking van levensmiddelen maar ook glasvezel opgezet. Op dit moment wordt ook de ouderwetse strokarton productie weer onderzocht. Ook de verwerking en verwaarding van bermgras is een initiatief van diverse ondernemers en overheden. De coördinator is de spil welke de mensen bij elkaar brengt. Uitvoering vindt plaats door de bedrijven, scholen e.d. zelf.

Omdat het eten nog even op zich liet wachtten werd aansluitend de ledenvergadering gehouden. De avond vervolgde zich verder met een heerlijke warme maaltijd in het restaurant. Rond 21.00 kwam de dag uiteindelijk ten einde en ging iedereen weer zijn eigen weg. Al met al was het een overvolle dag met een interessant programma en een goed gezelschap. Als bestuur kijken wij dan ook terug op een zeer geslaagde dag waarvan er wat ons betreft nog velen mogen volgen! Wij hopen jullie daarom allen te zien op een de volgende excursiedag.

27th oktober 2018

Via deze weg wil ik u informeren over de nieuwe editie van BioBusiness Summer School. Deze elfde editie van de summer school wordt georganiseerd van 24-28 juni 2019 in Amsterdam, Nederland.

De BioBusiness Summer School bestaat uit een uniek vijfdaags interactief programma dat een groot spectrum aan business aspecten in de Life Sciences biedt, gecombineerd met een line-up sprekers van wereldklasse. We bieden onderwerpen als intellectual property, finance en  business development aan, allen toegespitst op de specifieke kenmerken van de sector. Kijk voor meer informatie op onze website www.biobusinesssummerschool.nl of in onze digitale brochure.

Ook introduceren we graag onze nieuwe cursus: BioBusiness Winter Retreat van 11-13 december 2018 in Gent, België. De BioBusiness Winter Retreat is een driedaags interactief programma dat zich richt op de trends en ontwikkelingen in de life science-sector, voorbeelden geeft van opkomende bedrijfsmodellen en financieringsstrategieën en partnerschapsstrategieën uitlicht voor bedrijven in de life sciences. Het kan worden gezien als een vervolgcursus op BioBusiness Summer School. Meer informatie vindt u op onze website: www.bcfcareer.nl/BBWR

27th oktober 2018

carrierdag logo general

Woensdag 16 januari 2019 wordt weer de SLB-Carrièredag georganiseerd bij Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) in Leeuwarden. Een unieke kans voor bedrijven, organisaties, werkzoekenden en studenten om te netwerken. Netwerken is belangrijk om nieuwe mogelijkheden te creëren in werk en studie.

 Als bedrijf kunt u zich als toekomstig werkgever presenteren aan de studenten. Hiervoor wordt de carrièremarkt ingericht. Daarnaast worden er diverse workshops voor studenten aangeboden.  Een mooie gelegenheid om het netwerk uit te breiden en kennis te maken met potentiële stagiaires en/of medewerkers.

Studenten zijn op zoek naar de echte verhalen uit het werkveld. Ze hebben behoefte aan een concreet beeld van hun latere werkomgeving. Vertel het echte verhaal en bind de student aan uw bedrijf. We verwachten zo’n 500 studenten op de Carrièredag.

Zie ook de speciale website www.carrieredagleeuwarden.nl/

Wil je staan op de markt met een kraampje laat dan hier je gegevens achter 

10th oktober 2018

20140307 182851 resizedFusie informatie en Ledenvergadering 21 september


Beste Leden van Aristaeus,

 

Vorige week vrijdagavond hebben we tijdens de aangekondigde ledenvergadering een besluit genomen over de voorgenomen fusie met VVA Larenstein.

De afdeling VAB gaat verder als zelfstandige vereniging en Aristaeus kan de ingeslagen weg van de voorgenomen fusie met VVA Larenstein voortzetten. De afdeling VAB gaat dus niet meer in het fusietraject.

Lees meer...
Naar boven