Derde excursie Aristaeusdag definitief! It Griene Nêst in Sumar

28th februari 2015
  
logo2De derde excursie is inmiddels helemaal rond. Naast Koopmans Leeuwarden en Agrifac Steenwijk, gaan we een bezoekje brengen aan It Griene Nêst in Sumar.
 

Op It Griene Nêst is een aantal ondernemingen gevestigd: Ariëlla, biologische groente- en fruitkwekerij met winkel en theeschenkerij; blauwe bessenteeltbedrijf De Boskbei; fruit- en plantgoedkwekerij De Noardewyn; en vruchtboomkwekerij Auke Kleefstra.

Op het terrein van It Griene Nêst in Sumar vindt u het Kenniscentrum Friese rassen en een plek om werk en ervaring op te doen. Op de boerderij werken deelnemers van het project werk en ervaring "Niemand aan de zijlijn". Zij helpen onder andere bij de verzorging van de dieren, de boomgaard en de tuinen van het Kenniscentrum Friese rassen.

boerderij-homeHet Kenniscentrum voor Friese rassen, zet zich in voor de dieren-, planten- en fruitrassen die in Fryslân hun oorsprong hebben of er vanouds voorkomen. Het Friese paard, de beide Friese koeienrassen, de Friese kippen, de beide Friese schapenrassen en de landgeiten hebben bezit genomen van de stal.

Elk jaar wordt er een deel van de collectie Friese nutsplanten in de demonstratietuin verbouwd. Dat kunnen zijn peulvruchten, wortelen, uien en (kool)rapen, aardappelen, gerst, boekweit en vlas.
 
 
Excursie
-rondleiding bij Ariëlla/biologische winkel blauwe bessenkwekerij
-uitleg werk-ervaringsproject 'Niemand aan de Zijllijn
-rondleiding bessen en bomenkwekerij Noardewyn
-twee maal koffie/thee en een stukje oranjekoek
 
Adres

It Griene Nêst, Bosweg 1, 9262 SX Sumar

Aanmelden
Naar boven