Deelname VHL-studenten aan BioFach 2015

28th februari 2015
 

27a8e6a8-aebf-4025-93b9-675ba96f3671Een groep van 28 studenten Fairtrade Management van Hogeschool VHL bezocht deze maand samen met masterstudenten Organic agriculture van de Wageningen UR (WUR) BioFach in Neurenberg. BioFach is de meest toonaangevende handelsbeurs op het gebied van biologische voeding.

 Gedurende twee dagen bereidden de studenten zich voor op het congres, het netwerken en de verslaglegging.

Biologische voeding  

Op donderdag en vrijdag bezochten de studenten de beurs, met meer dan 2000 exposanten in acht verschillende hallen. Zij maakten gebruik van de mogelijkheid om contacten te leggen, te discussiƫren en inzicht te krijgen in de huidige ontwikkelingen en trends op het gebied van biologische voeding.

Onderwerpen die aan bod kwamen waren onder andere marktontwikkeling, beleidsvorming en EU-voorschriften. In opdracht van BIONEXT werden samenvattingen, interviews en korte filmpjes gemaakt.

BioFach

De studenten kijken enthousiast terug op twee dagen BioFach. Ze raakten geĆÆnspireerd en de ambiance leidde tot meer onderlinge discussies en uitwisselingen over hun ervaringen. Zij hebben veel mensen leren kennen, toekomstplannen gemaakt en denken bewust na over hun nieuwe kennis. Al met al was de excursie succesvol voor alle deelnemers en zeker voor herhaling vatbaar.

Het bezoek aan BioFach 2015 is mogelijk gemaakt door de WUR en de samenwerking met BIONEXT.

studenten bij ingang beurs biofach neurenberg

Studenten op de trap bij de ingang van BioFach in Neurenberg.

Bron: www.hogeschoolvhl.nl

Naar boven