Lancering project Boerderij van de Toekomst

24th februari 2015
 

27a8e6a8-aebf-4025-93b9-675ba96f3671Studenten van Hogeschool VHL en Nordwin College buigen zich de komende tijd over het succesvol runnen van een duurzame boerderij in het project 'Boerderij van de Toekomst'. Dinsdag 17 februari was de kick-off van het project.

 In het project 'Boerderij van de Toekomst' werken de Friese Milieu Federatie (FMF) en Kening fan 'e Greide samen om een 'serious game' te creëren over het succesvol runnen van een duurzame boerderij.

Game

Studenten van het Nordwin College en Hogeschool VHL gaan inventariseren wat er nodig is voor een duurzame boerderij. Vervolgens gaan studenten van De Kweekvijver, een leerbedrijf van Friesland College en Friese Poort, die gegevens verwerken in een game.

Kick-off  

Studenten van beide Friese onderwijsinstellingen namen 17 februari een kijkje op de boerderij van Thom Miedema, waar ze met eigen ogen konden zien hoe duurzaamheid op een boerenbedrijf er in de praktijk uitziet. Omrop Fryslan besteedde in een televesie- en radio-uitzending aandacht aan de kick-off. De fragmenten zijn via onderstaande links te bekijken en te beluisteren.

Omrop Fryslân TV: Hans van der Werf (directeur FMF) en Thom Miedema over de 'Boerderij van de Toekomst' (van 11:10 tot 13:16 minuten).

Omrop Fryslân Radio: Froukje Hernamdt (FMF) over de 'Boerderij van de Toekomst' (van 51:30 tot 58:06 minuten)

Bron: www.hogeschoolvhl.nl

Naar boven