VHL-studenten presenteren ontwerp voor haventje Fries dorp

24th februari 2015
 
27a8e6a8-aebf-4025-93b9-675ba96f3671Studenten van de VHL-opleiding Management van de Leefomgeving hebben onder grote belangstelling hun ontwerpen voor het haventje van het Friese dorp Mûnein gepresenteerd. De studenten gingen aan de slag in opdracht van de vereniging Dorpsbelangen Mûnein.
 

De studenten maakten vier ontwerpen voor het gebied rond de haven in Mûnein. De haven vormt een scharnierpunt tussen twee landschappen.

Bûtenfjild  

Onder begeleiding van docenten Tuin- & Landschapsinrichting ontwierpen de derdejaars studenten  een kleine haven in het dorpje Mûnein, één van de dertien dorpen rond het Wetterwâlden Bûtenfjild. Het Bûtenfjild ligt tussen Leeuwarden en Dokkum en heeft een vaar- en fietsverbinding met beide steden. De kern bestaat uit een veenweidelandschap en op de flanken dorpen op zandruggen. Achter deze flanken gaat het landschap over in een zeekleilandschap.

Toegangspoort  

In het Bûtenfjild zijn diverse ontwikkelingen gaande op het gebied van natuurontwikkeling en fiets-, wandel- en vaarroutes. Het is de bedoeling dat de haven van Mûnein de verbinding gaat vormen tussen de contrasterende landschappen. Mûnein moet als het ware de 'toegangspoort' voor het Bûtenfjild worden.

Toerisme  
Mensen die het dorp bezoeken, kunnen vanuit de haven het gebied op een duurzame manier intrekken door middel van elektrische vaar- en voertuigen, al fietsend en wandelend. Mûnein hoopt te profiteren van een toenemende belangstelling voor het gebied door voorzieningen aan te leggen voor toeristen en recreanten. De ontwerpen van de VHL-studenten helpen dit te realiseren.
 
studenten presenteren ontwerp haventje mûnein
Studenten presenteren ontwerpen voor een haventje in Mûnein.
 
studenten presenteren ontwerp haventje mûnein

Veel belangstelling in het dorpshuis van Mûnein.

Bron: www.hogeschoolvhl.nl

Naar boven