Veel kaastalent in huis bij Hogeschool VHL

17th februari 2015
  

27a8e6a8-aebf-4025-93b9-675ba96f3671Eerstejaars studenten Voedingsmiddelentechnologie rondden eind januari de module 'Optimalisatie zuivelproces' af. Het is het moment dat zij worden ondervraagd over hun kennis van het kaas maken en de wijze waarop het kaasproces geoptimaliseerd kan worden.

Royal Friesland Campina werkte voor de tiende keer mee aan de afronding van deze module. 

Beoordeling  

In de aanloop naar het jurygesprek hebben de studenten Voedingsmiddelentechnologie zich de kennis van het kaas maken eigen gemaakt op de kaasproductiedag. De resultaten daarvan zijn in een professioneel rapport vastgelegd. Na het jurygesprek krijgen de studenten een individuele beoordeling voor hun rapport en kennis van het kaasproces.

Zenuwen  

De gesprekken vinden plaats in één van de vergaderzalen van FrieslandCampina. De gezichten van de 26 studenten staan strak. Alle feiten passeren nog even de revue. De zenuwen zijn uiteindelijk nergens voor nodig, want de zuivelprocestechnologen in spé laten stuk voor stuk zien dat ze al een hoop weten over het maken van kaas.

Dairy Technology  

Bij een aantal eerstejaars is het duidelijk dat ze een match hebben met zuivel. Ze vinden het een mooi product om mee te werken en zijn ook geïnteresseerd in andere producten dan kaas. Zij zijn geknipt voor de minor Dairy Technology in het derde jaar.

Jury  

De jury, bestaande uit kaastechnoloog Sytze Hoogstins van Friesland Campina en de VHL-docenten Clementine van Muijen en Jelle Nauta, is kritisch, maar op een opbouwende manier. De studenten krijgen feedback waar ze mee verder kunnen. De meesten weten een voldoende te scoren. Een prachtige afsluiting van de module 'Optimalisatie zuivelproces'. In april gaat een groep van 30 eerstejaars studenten hetzelfde traject afleggen.

studenten voedingsmiddelentechnologie tijdens jurygesprek

Gespannen gezichten bij de studenten Voedingsmiddelentechnologie.

studenten voedingsmiddelentechnologie tijdens jurygesprek

De studenten worden ondervraagd over hun kennis tijdens het jurygesprek.

Bron: www.hogeschoolvhl.nl

Naar boven