25th februari 2018

Woensdag 24 januari werd voor de 10e keer de SLB Carrièredag gehouden in van Hall Larenstein in Leeuwarden. Deze dag georganiseerd door van Hall Larenstein en Aristaeus, de alumnivereniging. Op deze dag waren en veel bedrijven en organisaties welke zich in de picture van studenten en afgestudeerden konden stellen.

Lees meer...
16th december 2017

Op 24 november zijn we op excursie geweest naar mengvoedersbedrijfs Gebrs. Fuite in Genemuiden. Aansluitend hebben we een ledenvergadering gehad met als hoofdthema de aanstaande fusie met alumnivereniging VVA Larenstein van de locatie Velp.

Lees meer...
19th november 2017

VHL Terugkomdag voeding

Afgelopen vrijdagmiddag 8 december 2017 was er weer een symposium (‘terugkomdag’) voor afgestudeerde voedingsmiddelentechnologen georganiseerd.

Lees meer...
19th november 2017
brief03

 

Iedereen heeft ondertussen de rekening voor de contributie ontvangen(per post en/of per mail). Helaas is op de rekening het verkeerde Iban nummer vermeld. Het juiste nummer is NL81 RABO 0139 0516 86 t.a.v. ‘Ver. Van Afgestudeerden van Hall’.

Zou u zo vriendelijk willen zijn bij uw betaling u naam en woonplaats te vermelden. Dit voorkomt misverstanden en vereenvoudigd de verwerking van uw betaling.

Michel

 
15th november 2016
 

Logo vhl"Meer natuur in de stad, hoe doe je dat?"

Het gaat goed met de natuur in de stad. Nieuwe soorten vestigen zich in het stedelijke gebied, en er zijn talrijke groene initiatieven en projecten. Maar het kan nóg beter! Hoe verhogen we de biodiversiteit in de stad en wat is daarvoor nodig? Deze vraag staat centraal tijdens het symposium 'Meer natuur in de stad, hoe doe je dat?', donderdag 24 november a.s. bij Van Hall Larenstein in Velp. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Lees meer...
15th november 2016
 

"Trump gaat de Amerikaanse voedingsmiddelenindustrie verbeteren? Hoera!"

In zijn overwinningsspeech van 9 november 2016 straalde de aanstaande president van de Verenigde Staten veel Trumpiaans vertrouwen uit over de prestaties die hij gaat leveren. Eindelijk wordt dit grote land verheven boven de junkstatus dat het momenteel heeft als het op voedselkwaliteit en veiligheid aankomt. Goed nieuws voor de bevolking, slecht nieuws voor de medische beroepen. Trump gaat ook de infrastructuur van het land aanpakken. Geweldig nieuws is dit. Hopelijk krijgt hij de gelegenheid zijn grote beloftes vanaf 20 januari 2017 waar te maken en wordt hij niet voortijdig ‘omgelegd’ wat een Amerikaanse traditie lijkt bij sommige presidenten.

Lees meer...
06th april 2016

 
Op 23 februari 2016 werd snoepend Nederland opgeschrikt door een terugroepactie van Mars in Veghel van meer dan 4 miljoen(!) repen die mogelijk plastic deeltjes zouden bevatten dat over een tijdvak van ongeveer 3 maanden was geproduceerd. “Mars heeft proactief de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit geïnformeerd en werkt nauw met hen samen” werd hijgerig aan dit persbericht toegevoegd.

Lees meer...
06th april 2016


Logo vhlTijdens de medewerkersdag op hogeschool Van Hall Larenstein zijn afgelopen maandag in Velp weer de jaarlijkse prijzen aan studentenprojecten uitgereikt: de Van Hall Larenstein Golden Globes. Grote winnaar was het project RE-snack, waarmee studenten van de opleiding Voedingsmiddelentechnologie (locatie Velp) een snack ontwikkeld hebben die voor een deel uit bijproducten (reststoffen) van andere voedingsmiddelen bestaat. Met dit project wonnen zij de eerste juryprijs en de publieksprijs. Projecten Nanded City Urban Farm (een “urban organic agriculture” project in India waaraan studenten een grote bijdrage leveren) en Students for Wildlife (een zeer actieve studiegroep binnen de opleiding Diermanagement) wonnen respectievelijk de tweede en derde prijs.

Lees meer...
07th maart 2016


logo2Woensdag 24 februari heeft de carrièredag 2016 plaats gevonden op Van Hall Larenstein te Leeuwarden. Dit was een zeer geslaagde dag met een inspirerende opening van Herre Zonderland. 


Lees meer...
06th maart 2016


Logo vhlLector Hans Hopster van Dierenwelzijn sprak 23 februari hierover op NPO Radio 1 in het programma De Ochtend. Het kabinet moet binnen een half jaar met een plan van aanpak voor de melkveehouderij komen om kalfjes bij de moederkoe te laten. Een Kamermeerderheid heeft begin februari ingestemd met een motie van Marianne Thieme.


Lees meer...
Naar boven