Interview met... Wouter Leijen

“Je moet geïnteresseerd zijn in de mensen en het proces”

wouter leijenWouter Leijen heeft een succesvolle carrière. Na zijn afstuderen in 1996 aan de VHL Leeuwarden Levensmiddelentechnologie begon hij als management trainee bij McCain en inmiddels is Wouter locatiedirecteur van één van de zuivelfabrieken van Vreugdenhil Dairy Foods in Scharsterbrug. “Ik had na mijn afstuderen niet verwacht directeur te worden, maar ik heb wel de kansen gepakt die op mijn pad kwamen.”

De agribusiness is één van de weinige sectoren met economische groei en banen. “Wij mogen inderdaad niet mopperen”, zegt Wouter Leijen, die vanwege zijn carrièreverloop in de Wall of Fame van Aristaeus staat. “We kennen een stabiele arbeidsmarkt en er is voor studenten van de VHL Leeuwarden nog werk te vinden.” In de tijd dat Wouter afstudeerde, was er volgens hem werk genoeg en vrijwel direct na zijn afronding van de studie Levensmiddelentechnologie kon hij aan de slag bij aardappelverwerker McCain in Hoofddorp. Zijn opleiding sloot goed aan bij het productieproces in de fabriek en al snel mocht hij de leiding over een productielijn op zich nemen. “Ik kreeg echter de kans om afdelingsleider bij Unilever in Oss te worden. Dat was een mooie carrièrestap en voor mij een betere regio om te wonen.” Wouter bleef bij Unilever werken tot 2007 toen hij de functie van Process Improvement manager had.

Hij maakte de overstap naar Phoenix BV, dat twee jaar later door Vreugdenhil Dairy Foods werd overgenomen. Een fabrikant van melkpoeders en zuivelingrediënten waarvan de producten wereldwijd geleverd worden. “Ik ben locatiedirecteur van een redelijk grote zuivelfabriek geworden, geef leiding aan het managementteam en heb de verantwoordelijkheid voor het personeel, technische dienst, productieproces en research & development. We innoveren elk jaar. Dat is een noodzaak, want als je stil blijft staan in de levensmiddelenindustrie dan wandel je achteruit met het risico op verlies van je marktaandeel.”

Voor Wouter zijn maatschappelijk ondernemen, people, planet en profit belangrijke aspecten in het leidinggeven. “Je moet geïnteresseerd zijn in de mensen en het proces. Anders kun je niet excelleren. Ik ben dan ook een echte mensenmanager.” Als leidinggevende moet je volgens Wouter alert zijn. De ogen en oren open houden en de kansen die op je afkomen, durven op te pakken. “Je moet ook jezelf blijven ontwikkelen. Cursussen en trainingen volgen en veel vakinhoudelijke informatie lezen. Aan pasafgestudeerden wil ik meegeven: Kijk goed waar de ontwikkelingen de komende vijf jaar liggen en zet daar je pijlen op. Wees ook bewust van wat er bij je past en wat je leuk vindt. Maak gebruik van je stageplaatsen en netwerk. En als je werk hebt, houd je kennisniveau op peil. Als student heb je een leuke theoretische basis, maar de praktijk is anders dan school.”

Wil je meer weten over Wouter? Klik dan hier, of ga naar de Wall of Fame 2012 onder menu-item "Wall of Fame".

Naar boven