Via deze weg willen we je van harte uitnodigen voor de Aristaeus dag. Deze middag begint met een excursie, gevolgd door de Algemene Ledenvergadering en een warme maaltijd.

Programma:
14.00 Ontvangst bij Kaasboerderij 'De Groote Voort'
14.30 Begin excursie
17.00 Aanvang bij 'Hoeve Groot Zandbrink'
17.30 Start Algemene Ledenvergadering
19.00 Warme maaltijd met aansluitend een borrel

De Algemene Ledenvergadering staat in het teken van de voorgenomen fusie met VVA Larenstein. Je kan je aanmelden door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We verwelkomen je graag op vrijdag 1 juni.

Gerben, Soraya & Michel

 

Kaasboerderij 'De Groote Voort'

"In de Gelderse Vallei, in het midden van Nederland, boeren wij biologisch op onze boerderij ‘De Groote Voort’ en grazen de koeien op de Remeker. Deze veldnaam stamt uit de Middeleeuwen en is ontleend aan akkers, reem, die omzoomd zijn door eikenhoutwallen, eker. Dat is kenmerkend voor onze omgeving. De basis voor onze kaas wordt gelegd door het ras koeien dat we houden: Jersey’s. De koe is klein, rank en schrander en geeft rijke, volle melk met een hoog caroteen gehalte. Dat geeft een bijzondere kaas met een opvallende gele kleur. Boerderij ‘De Groote Voort’ verwerkt uitsluitend de rauwe melk van de eigen Jersey koeien. We laten de kaas uitgebreid rijpen in het kaaspakhuis, net zo lang tot de juiste smaak bereikt is. Als een partij kaas rijp is en aan de kwaliteitsverwachtingen voldoet, krijgt de kaas de naam ‘Pril” (3 maanden gerijpt), ‘”Ryp” (8 maanden gerijpt) of “Olde (16 maanden gerijpt)”. De korst van onze kaas is natuurlijk, er wordt gewerkt met Ghee, dit is een soort geklaarde boter. Kom kijken en proeven op onze boerderij!"

Remeker

Kijk voor meer informatie over Kaasboerderij 'De Groote Voort' op www.remeker.nl

Naar boven