Programma 4 oktober 2019 te Meppel

Voorlopig programma vrijdag 4 oktober 2019:
 

12.00  inloop bij restaurant ZiZo, Steenwijkerstraatweg 10 te Meppel
12.30  broodjes en drinken bij lunchbuffet
13.30  vertrek naar het excursiebedrijf
14.00  ontvangst bij het excursiebedrijf, De Heus veevoeder Oliemolenweg 4, Meppel
(zie kaartje voor parkeeraanwijzingen 
16.00  afsluiting excursie programma
16.30  2e ontvangst bij Zizo
17.00  Inleiding door een spreker
18.30  Warm eten
19.30  Start algemene ledenvergadering
20.30  Informele borrel
22.00  Afsluiting

 aan of afmeldingen graag via 

Adressen:

Restaurant ZiZo

De Heus Voerders BV locatie Meppel

Steenwijkerstraatweg 10

Oliemolenweg 4

7942 HP Meppel

7944 HX Meppel

Tel. 0522 25 17 53

 

 

 

Aristaeus dag

Deze middag is begonnen met een excursie, gevolgd door de Algemene Ledenvergadering en een warme maaltijd.

Programma:
14.00 Ontvangst bij Kaasboerderij 'De Groote Voort'
14.30 Begin excursie
17.00 Aanvang bij 'Hoeve Groot Zandbrink'
17.30 Start Algemene Ledenvergadering
19.00 Warme maaltijd met aansluitend een borrel

De Algemene Ledenvergadering staat in het teken van de voorgenomen fusie met VVA Larenstein. Je kan je aanmelden door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We verwelkomen je graag op vrijdag 1 juni.

 

Kaasboerderij 'De Groote Voort'

"In de Gelderse Vallei, in het midden van Nederland, boeren wij biologisch op onze boerderij ‘De Groote Voort’ en grazen de koeien op de Remeker. Deze veldnaam stamt uit de Middeleeuwen en is ontleend aan akkers, reem, die omzoomd zijn door eikenhoutwallen, eker. Dat is kenmerkend voor onze omgeving. De basis voor onze kaas wordt gelegd door het ras koeien dat we houden: Jersey’s. De koe is klein, rank en schrander en geeft rijke, volle melk met een hoog caroteen gehalte. Dat geeft een bijzondere kaas met een opvallende gele kleur. Boerderij ‘De Groote Voort’ verwerkt uitsluitend de rauwe melk van de eigen Jersey koeien. We laten de kaas uitgebreid rijpen in het kaaspakhuis, net zo lang tot de juiste smaak bereikt is. Als een partij kaas rijp is en aan de kwaliteitsverwachtingen voldoet, krijgt de kaas de naam ‘Pril” (3 maanden gerijpt), ‘”Ryp” (8 maanden gerijpt) of “Olde (16 maanden gerijpt)”. De korst van onze kaas is natuurlijk, er wordt gewerkt met Ghee, dit is een soort geklaarde boter. Kom kijken en proeven op onze boerderij!"

Remeker

Kijk voor meer informatie over Kaasboerderij 'De Groote Voort' op www.remeker.nl

Naar boven