Royal Cosun

Royal Cosun is een agro-industrieel concern dat bestaat uit bedrijven die agrarische grondstoffen verwerken tot producten en ingrediënten voor voeding die hun weg vinden naar de levensmiddelenindustrie, food service en retail. Cosun is een coöperatie met rond de 9.500 leden/aandeelhouders, ruim 3.400 voltijdbanen en boekt een jaaromzet van circa € 2,2 miljard.

Cosun en haar businessgroepen

Suiker Unie verwerkt bieten en produceert suiker en –specialiteiten. Aviko verwerkt aardappelen tot frites en diverse specialiteiten, zowel koelvers als diepvries. Sensus produceert inuline en oligofructose uit cichorei voor toepassing in specifieke voedingsmiddelen. SVZ bewerkt fruit en groenten tot concentraten en purees voor de voedingsmiddelen-industrie. Bij Duynie draait alles om het optimaal verwaarden van organische bijproducten uit de voedingsmiddelensector en dus ook van de Cosun bedrijven. Cosun Biobased Products tenslotte is een startende onderneming die speciale ingrediënten voor non-food toepassingen op de markt brengt. De Cosun businessgroepen met hun productielocaties liggen geografisch verspreid over Nederland en Europa.

Daarnaast beschikt Cosun over een Cosun Food Technology Centre (CFTC). CFTC is het gemeenschappelijke kennis- en expertisecentrum van Cosun op het gebied van productontwikkeling, proces- en suikertechnologie, analyse en research. Hierbij wordt samen gewerkt met universiteiten en andere kennisinstellingen in binnen- en buitenland. Het CFTC beschikt over onderzoekslaboratoria, proefopstellingen voor procesanalyses, een pilotplant en een eigen keuken.

Doorgroeimogelijkheden

Onze medewerkers krijgen snel verantwoordelijkheid. In jaarlijks te voeren functioneringsgesprekken inventariseren we hoe en in hoeverre taken en verantwoordelijkheden volgens afspraken zijn ingevuld. Positieve ontwikkelingen en verbeterpunten worden duidelijk met als doel verdere ontwikkeling en waar mogelijk doorgroei naar een andere functie. Groeien zien wij op twee manieren: groeien in een functie en groeien naar een functie. Binnen dezelfde businessgroep en/of binnen het concern. En voor een (levensmiddelen) technoloog kan dat dus bijvoorbeeld zijn van een technologenfunctie binnen een fabrieksomgeving naar een research/projectomgeving (zoals CFTC) of vice versa. 

Stagemogelijkheden

Binnen Cosun en haar businessgroepen hebben reeds een tal van studenten hun stage- of afstudeeropdracht tot een goed resultaat gebracht. Sommigen zijn zelfs na hun studie bij ons aan de slag gegaan. Wil je meer informatie over de stagemogelijkheden bij het CFTC of één van de andere businessgroepen, neem dan contact op met Richard Bakx (HR- officer Cosun); email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ben je ondertussen geïnteresseerd geraakt in meer informatie over de achtergrond van Cosun? Neem dan eens een kijkje op www.cosun.nl. Wil je meer te weten komen van Cosun als werkgever en bijbehorende loopbaanmogelijkheden en openstaande vacatures, neem dan een kijkje op www.werkenbijcosun.nl.

Naar boven