FrieslandCampina

 

Elke dag voorziet Royal FrieslandCampina miljoenen consumenten verspreid over de wereld van zuivelproducten met waardevolle voedingsstoffen. Met een jaaromzet van 11,4 miljard euro behoort FrieslandCampina tot de vijf grootste zuivelondernemingen in de wereld.

FrieslandCampina levert consumentenproducten als zuiveldranken, kindervoeding, kaas en desserts in een groot aantal Europese landen, in Azië en in Afrika. Ook worden producten geleverd aan professionele afnemers, waaronder room- en boterproducten aan bakkerijen en horecabedrijven.
Daarnaast produceert FrieslandCampina ingrediënten en halffabricaten voor producenten van kindervoeding, de voedingsmiddelenindustrie en de farmaceutische sector wereldwijd.

FrieslandCampina heeft vestigingen in 28 landen met in totaal 21.186 medewerkers. De producten van FrieslandCampina vinden hun weg naar meer dan 100 landen. Het centrale kantoor van de onderneming is gevestigd in Amersfoort.
De activiteiten van FrieslandCampina zijn onderverdeeld in vier marktgeoriënteerde business groups:

Consumer Products Europe, Middle East & Africa
Consumer Products Asia
Cheese, Butter & Milkpowder en
Ingredients

Lees ook onze corporate brochure (PDF) of bekijk de online corporate brochure (werkt ook op uw tablet). Of lees onze financiële verslagen.

De vennootschap is volledig in handen van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A., met 19.244 leden-melkveehouders in Nederland, Duitsland en België een van de grootste zuivelcoöperaties in de wereld.

 

Naar boven